Nyheter

En skinande ny mobiltelefon är svår att motstå tills du tittar på priset. Men du kan få en ny smartphone och spara hundratals kronor om du köper en begagnad mobiltelefon.

Begagnade iPhone 6s-modell i lika nytt skick sälja så lite som 2000 kr på Zoom mobiles AB, en online-marknadsplats för mobiltelefoner och surfplattor. Det är 2500 kr mindre än jämförelse pris på en ny iPhone 6S.

Och du kan få en ännu bättre hantering av en smidigt begagnad mobiltelefon.

Om du är okej med en mobiltelefon med några repor på baksidan eller en dugg – kan du sätta ett nytt skal på det, och du kommer att spara mycket pengar.

 

Vad ska du fråga innan du köper en begagnad mobiltelefon ?

Att köpa från en pålitlig webbplats tar en viss risk för att du inte köper en begagnad mobiltelefon, men du måste fortfarande se till att du kan aktivera och använda telefonen när den kommer.

Vad är serienummeret?

Även känd som ESN eller IMEI. Det här är en viktig information att få, för att du behöver den för att verifiera om telefonen har registrerats som borttappad eller stulen. Om det har, kan du inte aktivera telefonen. Serienumret kommer också att berätta om telefonen ska fungera med din operatör. De flesta operatörer kan du kontrollera det här online, men du kan också gå till en butik eller ringa kundservice.

Är telefonen under kontrakt eller leasingavtal? Telefoner enligt kontrakt eller leasing kan inte reaktiveras förrän avtalet är uppfyllt. Så, om säljaren har ett år kvar på kontraktet, kommer det att vara minst ett år innan du kan låsa upp telefonen.

Har telefonen skadad vatten?

Fukt skadar telefonens komponenter över tiden. Så medan enheten kan se bra ut och fungera bra nu, kommer det inte att vara länge om det har blivit utsatt för vattenskada.

Tyvärr kan du vanligtvis inte titta på en telefon och berätta om den har vattenskador, så du litar på att säljaren är ärlig.

För extra säkerhet betalar du inte kontant eller direkt från ditt bankkonto. I stället väljer du en betalningsmetod som har inbyggda skydd, till exempel Pyson. Ashish Mishra  gick den vägen när han köpte en begagnad mobiltelefon från oss.

”Jag gjorde ett säkert köp här på ett sätt,” säger Mishra. ”Jag gick igenom en webbplats som redan innehöll köparskydd, använde Payson för att skydda mitt köp och använde också mitt kreditkort, vilket ger återbetalningar oavsett återbetalningspolicy för en webbplats.”

Batterier

Iphone 5 batteri

89kr

Batterier

Iphone 6 batteri

79kr

Batterier

Iphone 7 batteri

125kr

Lcdskärmar

IPhone 5 skärm-vit

120kr
120kr