Rädda Miljön

Bryr du dig om miljön? Undrar du hur du kan göra en skillnad?

Om du har en gammal enhet som ligger hemma kan du återvinna den med Zoom Mobiles och förhindra ytterligare föroreningar från deponering och ytterligare resursuppsamling!

Läs vidare för att upptäcka hur du kan göra din del för att skapa en grönare framtid!

Rädda Miljön

Problemet

Känner du till hur många resurser som krävs för att tillverka en smarttelefon eller surfplatta? Du skulle bli förvånad över hur något så litet kan påverka och skada vår miljö så mycket, något som du tidigare aldrig anat.

All metall och kolbaserad plast som är inblandad i tillverkningen av delar som måste malm brytas och utvinnas. Dessa måste först transporteras och sedan värmas upp och förfinas genom en uppvärmningsprocess, för att senare formas till komponenter för våra favoritapparater. Även förpackningar idag kräver trämassa från skördade träd för att tillverka papper och kartonger. Slutligen kommer allt med en bekostnad på miljön. Så vad är det exakt vi slösar? Idag används kolbaserade plast för att tillverka olika skal, kamerachassiet och delar som lämnar koldioxidavtryck efter sig, vilket är tråkigt när många av dessa material kan återvinnas. Ädelmetaller som guld och koppar tillsammans med zink, aluminium och krom används för att tillverka metallhöljen, elektriska kontakter och komponenter. Dessa resurser finns tillgängliga i ett begränsat utbud, så när vi kastar bort eller slänger våra gamla apparater för att de helt enkelt är utslitna eller bara vill köpa en nyare modell, då måste vi fundera på all den gruvdrift och bearbetning som behövs för att få MER av dessa material. En annan stor fråga är att när våra enheter bara kastas ut så hamnar de normalt på deponier. Detta är dåligt för vår miljö eftersom när dessa elektroniska enheter försämras släpper de farliga gifter i jorden som kan vara skadligt för oss och vilda djur. Vi måste arbeta tillsammans för en bättre planet, bättre ekosystem och bättre samhällen. Genom att återvinna våra enheter kan vi spara så mycket skada på vår värld och kan fortfarande ge utmärkta moderna enheter som vi alla önskar.

Problemet

Hur kan vi göra skillnad?

Tillverkarna vidtar redan åtgärder för att minska deras påverkan på vår miljö genom att framgångsrikt ersätta dyra och sällsynta material med ett billigare alternativ medan de fortfarande förbättrar eller upprätthåller kvaliteten. Detta på egen hand kommer dock inte att räcka. För att göra vår del och hjälpa till att säkerställa en grönare framtid kan vi för det första minska förbrukningen genom att byta till att köpa produkter som är tillverkade av återvunnet material. Det finns en ökande efterfrågan på återvunna produkter eftersom återanvändning av de värdefulla resurserna som krävs för att göra dem sparar mer som grävs från vår krympande planet. När denna cykel slutförs minskar kostnaderna för att tillverka nya artiklar och du kan personligen dra fördel ekonomiskt när dina enheter återvinns.

 

3481084

SHOPPING CART

close
Translate »
0
0
    0
    Din vagn
    Din vagn är tomÅtergå till butiken